Опис
Співавтори
Терентьєв Олександр
Проблема
Ідея створення модернізованої лабораторії навчання кухарів на базі ВПУ№17 народилася виходячи з актуальних проблем саме нашого регіону. В нашій області є чимало закладів харчування різного напряму. Кухарі потрібні і в ресторанах, і в барах, і в кафе, і в торгівельно-розважальних закладах. Готувати їжу потрібно і в дитячих садках, і в школах, і в лікарнях,і в їдальнях підприємств. Крім того великий попит на кухарів є і у торгівельних мережевих магазинів «АТБ», «Варус», «Сільпо», «Брусничка», які дедалі більше розширюють відділи кулінарії та готових страв. Значною мірою зростають потреби населення регіону і тому затребувальність спеціалістів кухарів дуже висока. Згідно аналізу Дніпропетровського обласного центру зайнятості професія кухар вже не перший рік входить до списку найактуальніших професій. Але стратегічне бачення цього напрямку вимагає суттєвої модернізації обладнання системи професійної підготовки майбутніх фахівців сфери громадського харчування та харчової промисловості і створення сучасних умов для навчання.
Мета проєкту
Головною метою проекту є:
- модернізація обладнання для навчання кухарів та кондитерів;
- заміна старих вікон на металопластикові;
- зміцнення матеріально-технічної бази училища;
- створення позитивного іміджу закладу через надання високоякісних освітніх послуг;
- формування сучасного навчального закладу європейського рівня.
Професійна освіта має бути безпосередньо пов’язана з потребами економіки міста, а її якість відповідати сучасним вимогам, адже у ринкових умовах виробництва втриматися на робочому місці зможуть лише висококваліфіковані працівники, які досконало володіють сучасними компетентностями.
Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування
Для вирішення даної проблеми передбачається закупити сучасне обладнання для навчання кухарів та кондитерів, та замінити вікна у приміщенні.
Зацікавленні у реалізації проєкту групи
Для випускників 9-х та 11-их класів загальноосвітніх шкіл, здобувачів освіти ВПУ№17, майстрів виробничого навчання професій кухар та кондитер.
Ключові показники оцінки результату
Економічні: підготовка висококваліфікованих фахівців та робітничих кадрів підвищить рівень конкурентоспроможності, що в результаті сприятиме активізації економічної діяльності; позитивний імідж училища надасть поштовх для отримання робітничих професій, дефіцит яких спостерігається на ринку праці нашого міста; збільшення доходів ВПУ№17 за рахунок високої оплати висококваліфікованої праці учнів на виробничій практиці згідно ст.50 Закону «Про професійно-технічну освіту». Встановлення пластикових вікон дасть можливість здобувачам освіти навчатись в гідних умовах, а закладу - економію витрат на опалення та експлуатаційне утримання.
Соціальні:можливе проведення конкурсів фахової майстерності та ярмарок професій; сприяння зайнятості молоді та дорослого населення шляхом надання їм нових професійних навичок з адаптацією до змін у економічних процесах; розширення можливостей працевлаштування для випускників училища; заохочувати до професійного навчання молодь, безробітних, доросле населення; підвищити престижність робітничих професій серед населення; зберегти та примножити соціально-побутову інфраструктуру училища; забезпечити стабільне функціонування і подальший розвиток навчального закладу; формування сучасного навчального закладу; якісно вплинути на розвиток міста
Ризики у реалізації
Можливе здорожчення обладнання закладеного у бюджет проекту.
Інформація про співфінансування
-
Чи є у вас конфлікт інтересів
ні
Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі
так
Відповідальні підрозділи
Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради