«Медичний портал Дніпра» Відхилений остаточно

Доданий
16.06.2020
Номер
462
Охорона здоров'я

Проект передбачає створення єдиної електронної бази медичних установ Дніпра за допомогою якої можливо отримати інформацію про всі медичні послуги і установи, кваліфіковані відповіді на питання, а також інформування про порядок участі в міських та державних програмах. Система електронних звернень гарантує оперативне вирішення проблем керівництвом медичних установ і департаментом охорони здоров'я. Є

Автор проєкту
Дмитро
Дмитро Штефан
Бюджет
174 000 грн
Розрахунок бюджету
Теги
допомога
Район
Шевченківський
Адреса
просп. Дмитра Яворницького (Карла Маркса), 75А, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

У місті Дніпро відсутня єдина динамічна електронна база міських лікувально-профілактичних закладів з актуальною інформацією про роботу установ, графік прийому лікарів і послуги, що надаються. Особам з обмеженими фізичними можливостями не завжди зручно за потрібною їм питання звернутися безпосередньо до керівництва медустанов або міського департаменту охорони здоров'я, або зателефонувати. Також більшість людей навіть не мають уявлення про функціонування різних державних та міських програм в галузі охорони здоров'я. Тому можливість отримати в режимі онлайн всю необхідну інформацію або отримати зворотній зв'язок вкрай актуальна для поліпшення якості та доступності медичних послуг в місті.

Мета проєкту

Поліпшення якості і доступності медичної допомоги та послуг у Дніпрі шляхом створення єдиної онлайн-бази всіх медичних установ і послуг міста, системи електронних звернень в сфері охорони здоров'я, а також єдиного простору для об'єднання зусиль громадських організацій.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Створити Портал, який забезпечить якісне інформування дніпрян про належні їм пільги, про наявні медикаменти, про роботу міських і державних програм у сфері охорони здоров'я. .На підставі найбільш часто повторюваних питань може бути сформований розділ "довідка" (найбільш часто задаються). Це мінімізує можливість отримання громадянами недостовірної інформації. Прискорюється робота зі зверненнями громадян, покращується доступність для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Усі мешканці міста Дніпра

Ключові показники оцінки результату

- Створення єдиного медичного порталу;
- Інформування про наявні медикаменти, про роботу міських і державних програм у сфері охорони здоров'я;
- Зменшення черг у лікарнях.

Ризики у реалізації

Відсутність доступу до мережі інтернет у деяких мешканців Дніпра

Інформація про співфінансування

не залучається

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви посадова особа?

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

Співавтори

відсутні

Відповідальні підрозділи

Департамент інформаційних технологій Дніпровської міської ради

Департамент охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради