Сучасне та безпечне місце для навчання Реалізований

Доданий
18.05.2020
Номер
3
Професійна (професійно-технічна) освіта

Стіл для зварювальних робіт є одним з обов’язкових елементів обладнання в навчальній майстерні зварювальників. Використання сучасних столів для зварювання і оснащення до них суттєво полегшує трудомісткість і прискорює процес навчання, знижує ймовірність помилок та дефектів при зварюванні.

Автор проєкту
Бюджет
999 999 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, молодь
Район
Шевченківський
Адреса
просп. Богдана Хмельницького (Героїв Сталінграда), 49А, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

В ринкових умовах виробництва потрібні висококваліфіковані працівники, які досконало володіють сучасними компетентностями. Професія електрогазозварника знаходиться на особливому рахунку, адже зварники потрібні всюди, де виготовляються або застосовуються вироби з металу. У нашому місті ця робітнича професія переходить в розряд дефіцитних. Але виробництво потребує кваліфікованих робітників та належного професійного рівня підготовки. І ось, для задоволення сучасних вимог підприємств міста освітній заклад повинен мати відповідну підготовчу матеріально-технічну базу. Сучасні зварювальні столи є стандартним обладнанням на багатьох виробничих підприємствах, а от в навчальних майстернях їх бракує. Крім того, ми розуміємо, що в навчальній майстерні зварювальників, як і на будь-якому зварювальному виробництві, відбувається виділення окису і двоокису азоту, окису вуглецю, озону і сполук фтору .Також виділяється пил, дим і іскри, які ускладнюють навчання зварника, шкодять його здоров'ю.

Мета проєкту

Головною метою проекту є закупівля сучасних столів для зварювання та оснащення їх сучасними, ефективними, мобільними фільтровентиляційними витяжними системами.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для вирішення даної проблеми передбачається закупити сучасні, міцні і стійкі столи для зварювання, а також сучасні, пересувні фільтровентиляційні витяжні системи.Застарілі верхні всмоктувачі піднімають шкідливі речовини, які проходять крізь зону дихання зварника, що є великим недоліком. Тому, для швидкого забіру забрудненого повітря, столи зварювальника повинні бути обладнанні місцевими фільтровентиляційними витяжними системами.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Для випускників 9-х та 11-их класів загальноосвітніх шкіл, учнів електрогазозварників ВПУ№17, майстрів виробничого навчання.

Ключові показники оцінки результату

Економічні: підготовка висококваліфікованих фахівців та робітничих кадрів підвищить рівень конкурентоспроможності, що в результаті сприятиме активізації економічної діяльності; позитивний імідж училища надасть поштовх для отримання робітничих професій, дефіцит яких спостерігається на ринку праці нашого міста (збільшення попиту на отримання професії зварювальника); збільшення доходів ВПУ№17 за рахунок високої оплати висококваліфікованої праці учнів на виробничій практиці згідно ст.50 Закону «Про професійно-технічну освіту» .
Соціальні: на базі модернізованої майстерні можливе проведення всеукраїнських та міжнародних (WorldSkills) конкурсів фахової майстерності та ярмарок професій; розширення можливостей працевлаштування для випускників училища; забезпечити стабільне функціонування і подальший розвиток навчального закладу; формування сучасного навчального закладу; якісно вплинути на розвиток міста, країни; підвищення іміджу міської ради.

Ризики у реалізації

Можливе з дорожчання обладнання закладеного у бюджет проекту.

Інформація про співфінансування

немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви посадова особа?

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради