"Здоров'я у фарбах" проект створення казок дітьми із малозабезпечених сімей та інвалідністю Брав участь

Доданий
14.06.2020
Номер
285
Соціальний захист

"Здоров'я у фарбах" - це проект спрямований на розвиток уяви та талантів дітей із малозабезпечених сімей та дітей із інвалідністю. Ми хочемо показати дітям, що вони самі можуть творити свої історії і бути авторами власних книжок. На заняттях волонтери та діти разом із психологом навчаються сприймати світ через фарби та історії які ми з дітьми сподіваємось створювати також і в друкованому вигляді

Автор проєкту
Бюджет
61 750 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, інваліди, неформальна освіта, допомога
Район
Центральний
Адреса
Воскресенська вулиця, 26, Дніпровська міська рада, Дніпро

Опис

Проблема

У світі сучасних технологій і гаджетів багатьом батькам простіше ввімкнути мультфільм на телевізорі і займатися своїми справами ніж помалювати з дитиною або читати йому казки. Ми побачили проблему в тому, що діти не вміють фантазувати і багатьом дуже важко вигадувати в ході заняття та саме творити свої історії.
Саме цим проєктом ми плануємо вирішити проблеми дітей із інклюзивність та малозабезпечених сімей та допомогти батькам і дітям почати краще розуміти один одного, а також допомогти дітям у розвитку їх уяви та креативності.

Мета проєкту

7 місяців тому народилася ідея проєкту із назвою "Здоров'я в казках". Ми з нашим провідним фахівцем-психологом разом забажали створити такий проект, в якому дитина і волонтер протягом 2 місяців зможуть зустрічатися, спілкуватися один з одним і паралельно проходити заняття з алгоритму написання казок.
Метою є взаємодія волонтерів та дітей із інклюзивністю та із малозабезпечених сімей. За час проекту волонтери стають дітям друзями і допомогають бути відкритими, ділитися своїми проблемами та радощами із батьками та іншими дорослими та готують дітей до взаємодії у сучасному світі і показують їм, що вони самі можуть створити свої історії і стати автором власної надрукованої книги казок.
Протягом всього року ми ділимо проект на три групи: 1 група - Лютий - Брезень, 2 група - Травень - Червень, 3 група - Липень - Серпень по 5 дітей та 5 волонтерів кожна. За 2 місяця кожна дитина створює свою казку та ілюстрацію до неї і по завершенню процеса група отримує книгу із своїми власними роботами.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Нашим проєктом ми хочемо вирішити проблеми взаємодії дітей із інклюзивністю та їх батьків, за допомогою роботи дітей і волонтерів у парах разом із психологом. Наш проєкт існує вже 7 місяців і показує гарні результати, але для покращення та його розвитку ми хочемо допомогти дітям надрукувати свої книжки. На нашу думку саме не тільки продумування історій для книжок а і власна копія допоможе замотивувати дітей на розвиток креативності і вираження своїх думок і почуттів у фарбах.
Пропонується придбати обладнання для друку і виготовлення книжок для дітей із інклюзивністю.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Проєкт спрямований на розвиток дітей із інклюзивність та малозабезпечених сімей та їх батьки, а також волонтери організації "Dnepr Volunteer Community" які працюють разом із психологом з дітьми і зацікавлені у розвитку.

Ключові показники оцінки результату

Створення сучасних умов для розвитку дітей із інклюзивністю. Підвищення культурних і моральних норм дітей та розкриття їх творчого потенціалу.

Ризики у реалізації

не має

Інформація про співфінансування

оренда приміщення

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви посадова особа?

Ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

Співавтори

Без співавторів

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради