Читаємо разом на Криворізькій Реалізований

Доданий
09.06.2020
Номер
167
Культура

Бібліотека на Криворізькій є вільним простором діяльності активної молоді, підлітків, дітей та мешканців району. Проект спрямований на розширення можливостей та якості культурно-освітніх послуг для громади, забезпечення організації цікавого, корисного і змістовного дозвілля, доступу до інфрормації на різних носіях, розвиток творчих та інтелектуальних здібностей мешканців району.

Автор проєкту
Бюджет
193 428 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, молодь
Район
Чечелівський
Адреса
вул. Криворізька, 20, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Необхідність створення обладнаного сучасного простору у бібліотеці полягає в тому, що бібліотека є єдиним центром спілкування та проведення дозвілля громади, яке знаходиться в районі центральної прохідної Південного машинобудівного заводу, на першому поверсі робітничого гуртожитку. В бібліотеці проводяться різноманітні заходи (ігри, свята, презентації, зустрічі, майстер-класи, тренінги тощо) і для більш комфортних умов та якісного проведення дозвілля пропонується облаштування бібліотечного простору. Якщо проблема буде вирішена, то підвищиться культурний та освітній рівень мешканців району і буде створене гідне місце спілкування, проведення цікавого дозвілля і реалізації креативних ідей та проектів.

Мета проєкту

Створення в бібліотеці сучасного навчального простору, обладнаного сучасною технікою та зручними меблями для різних форм роботи: навчання, обміну думками, ідеями, доступу до інфрормації на різних носіях та проведення корисного дозвілля для дітей, молоді та дорослих шляхом облаштування бібліотечного приміщення.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Проблему пропонується вирішити шляхом створення сучасного простору у бібліотеці. Одне з приміщень бібліотеки відремонтувати, обладнати сучасним оснащенням та зонувати приміщення за допомогою меблів. Забезпечити простір доступом до Wi-Fi. Облаштувати простір зручними меблями. Відмінність проекту полягає в поєднанні книжкового класичного дозвілля з аудіо книжками для всебічного розвитку в одному місці.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Проект для мешканців району. Це діти, підлітки, молодь, дорослі та ті, хто хоче бути всебічно розвинутим.

Ключові показники оцінки результату

Популяризація бібліотеки і, як наслідок, підняття іміджу бібліотеки та залучення нових мешканців району до бібліотеки. Підвищення інтересу дітей, підлітків, молоді та дорослих до культурних заходів. Перетворення бібліотеки в сучасний центр громади району. Підвищення рівня літературної та культурної освіти населення району. Об'єднання однодумців, можливість розширити коло друзів та свій кругозір. Мінімізація ризиків долучення молоді та дітей до шкідливих звичок через наявність місця, де можна проводити свій вільний час.

Ризики у реалізації

Економічні обставини: підвищення цін на обладнання, затримка в проведенні процедур закупівель в системі ProZorro.

Інформація про співфінансування

немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви посадова особа?

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

Співавтори

Борисова Наталя Олександрівна

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради

Фотографії реалізованого проєкту