Швейний коворкінг – територія успіху Відхилений остаточно

Доданий
03.06.2020
Номер
118
Культура

На базі створеного в обласній науковій бібліотеці сучасного робочого та комунікаційного простору для фрилансерів з тематичною навчальною літературою та журналами мод, створити умови для вільного доступу городян до швейної техніки.

Автор проєкту
Оксана
Оксана Шевченко
Бюджет
50 143 грн
Розрахунок бюджету
Теги
молодь, творчість, допомога, чоловіки, жінки
Район
Соборний
Адреса
просп. Дмитра Яворницького (Карла Маркса), 18, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Одна з основних соціальних проблем – це збільшення кількості соціально незахищених верств населення. Кількість безробітних стрімко зростає, тож пошук шляхів подолання безробіття є зараз важливим питанням. Ще одна проблема це проблема зайнятості молодих мам. Перебуваючи в декретній відпустці, вони замислюються як зберегти сімейний бюджет. Актуальним питанням сьогодення є безкоштовне здобуття додаткових практичних навичок та задоволення людини у професійному самовизначенні та творчій самореалізації.

Мета проєкту

Покращити матеріальне становище та рівень життя громади через можливість безкоштовно отримувати в комфортних та зручних умовах доступ до швейного обладнання для пошиву та ремонту одягу. Тематичний книжковий фонд і консультації фахівців допоможуть відвідувачам у визначенні своїх уподобань, творчих здібностей та самовдосконалення. Також заняття шиттям сприятливо впливає на емоційний фон людини, заспокоює та допомагає відволіктися від проблем, а створення чогось нового відмінно піднімає настрій та сприяє релаксації особистості.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Соціальний проект «Швейний коворкінг – територія успіху» спрямований на вирішення проблеми безробіття та самозайнятості. Отримавши безкоштовний доступ до швейної техніки люди зможуть самоорганізуватися, підвищити конкурентоспроможність на ринку праці, відкрити свою справу. Мами матимуть можливість самі шити одяг для своїх родин та збільшити сімейний бюджет.
Соціальний проект «Швейний коворкінг – територія успіху» створить умови для творчого та інтелектуального розвитку молоді, сприятиме організації дозвілля в канікулярний період та розвитку духовних та культурних цінностей. За допомогою бібліотечного фонду та роботи фахівців-волонтерів вони навчаться самостійно розробляти моделі та виготовляти одяг для себе. Це буде креативний простір зі швейним обладнанням для обміну досвідом та ідеями, обговоренням спільних творчих проектів та інновацій галузі.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Для осіб, що потрапили у важку життєву ситуацію, багатодітних родин, творчої та обдарованої молоді, студентів профільних навчальних закладів, та всіх хто вміє шити, або бажає навчитись, але не має швейного обладнання вдома.

Ключові показники оцінки результату

Створення додаткових умов зайнятості для бажаючих з подальшим мотивом для розвитку.
Привернення уваги більшої кількості людей до проблем професійного самовизначення.
Зростання активності творчої молоді до навчання.

Ризики у реалізації

Подорожчання обладнання через ризик зміни валютних курсів та ризик непрогнозованої інфляції.

Інформація про співфінансування

ні

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви посадова особа?

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

Співавтори

ні

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ