СТОП_Буллінг (цькування) Відхилений остаточно

Доданий
04.07.2019
Номер
62
Освіта

Проведення антибулінгових тренінгів для дітей 5-9 классів та вчителів з метою формування негативного відношення до шкільного насильства, профілактики та протидії цькуванню в школах; підвищення рівня емоційного інтелекту у дітей; сприяння налагодженню дружніх відносин. Спільна праця психологів та педагогів, застосування сучасних методик роботи з колективами, інтерактивна ігрова форма занять.

Автор проєкту
Бюджет
199 992 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, школа, молодь, неформальна освіта
Район
Соборний
Адреса
вул. Володі Дубініна, 12, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Автор проекту є керівником громадської організації "Безпечний світ" у м.Дніпрі, яка об'єднує пихологів, педагогів та юристів, сумісно працюючих над проектом.

Мета проекту

Формування у дітей та дорослих розуміння поняття "Булінг", ознак цього явища, видів та учасників. Оволодіння практичними навичками розпізнавання та протидії булінгу. Підвищення толерантності і профілактика конфліктів в міжособових стосунках учнів.

Проблема

Поширення булінгу (цькування) серед дітей у закладах освіти. Згідно ститистики Unisafe в Україні, 89% школярів стикалися з цим явищем, з них кожен четвертий вважає себе жертвою булінгу. При цьому майже половина дітей не розповідали про це батькам, не реагували на ці факти, не намагалися допомогти, вважаючи цю поведінку нормою або боячись опинитися на місці жертви. Цькування в школі має надзвичайно негативні наслідки в майбутньому, залишаючи психологічні травми на все життя , що в подальшому може виражатися в неспроможності будувати повноцінні відносини з іншими людьми та виховувати власних дітей. Таким чином існує гостра потреба в заходах профілактики даному явищу і вироблення навичок у дітей та дорослих щодо протидії булінгу, особливо у зв'язку з набуттям чинності 19.01.2019 Закону України щодо протидії булінгу, який це явище визнав адміністративним правопорушенням і передбачив санкції зокрема для дітей з 16 років та батьків малолітніх і неповнолітніх дітей-булерів.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Проведення інтегрованих інтерактивних занять з учасниками освітнього процесу (дітьми, вчителями, психологами), які об’єднують знання у сфері дитячої психології та педагогіки, і є одними із основних профілактичних заходів. Крім того, ці тренінги нададуть можливість дітям побачити і розвинути свій потенціал, повірити в свої сили, на практиці впоратися зі страхами, навчитися бути успішними в діяльності і спілкуванні без насильства, сформувати навички самозахисту у кризових ситуаціях.
Наші ініціативи підтримує адміністрація НВО №28, на базі якої створено тренінговий центр з дитячої безпеки, укомплектований технікою за рахунок коштів, виділених у рамках проекту Бюджету участі на 2019 рік "Дніпро-безпечний для дітей".

Для кого цей проект?

Проект передбачає проведення 150 тренінгів для дітей 5-9 класів, що навчаються у школах м.Дніпра та 5 тренінгів для вчителів з різних шкіл міста, що проводитимуться на базі НВО №28. Загальна кількість учнів, що прийматимуть участь у заходах складає приблизно 4 500-5000 дітей, загальна кількість вчителів та психологів - 150. Також у рамках цього проекту передбачено придбання стільців у кількості 30 штук для конференц-зали, розташованій на базі НВО №28, де плануються проводитись тренінги для вчителів та частина тренінгів для учнів.

Ключові показники оцінки результату проекту

Формування у дітей та дорослих розуміння поняття булінгу (цькування), його ознак, учасників та різновидів. Оволодіння практичними навичками розпізнавати та протидіяти булінгу. Підвищення толерантності і профілактика конфліктів в міжособових стосунках. Розвіювання міфів, що булінг - це норма поведінки. Роз'яснення норм законодавства, що це насильницька поведінка, відповідальність за яку несуть діти з 16 років та їх батьки у разі, якщо вони цього віку не досягли.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

У разі різкого росту цін передбачений резервний фонд 20%. Інші ризики відсутні.

Приклади (кейси схожих рішень)

Проект "Дніпро-безпечний для дітей" в рамках бюджету участі на 2019 рік. Проект передбачає проведення тренінгів з дитячої безпеки у школах міста. Станом на 5.07.2019 підписаний договір. Реалізація проекту планується на вересень-грудень 2019 року.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Так.
Так

План заходів з реалізації проекту

1. Закупівля та друк необхідних для тренінгів матеріалів (канцтовари, поліграфія).
2. Закупівля стільців для конференц-зали на базі НВО №28.
3. Складання графіку проведення тренінгів.
4. Проведення тренінгів СТОП_Булінг (цькування).

Ви посадова особа

Ні.
Ні

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
Ні

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради

Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради