Облаштування майданчику для збирання побутового сміття, Кожем'яки 17. Брав участь

Доданий
20.07.2019
Номер
424
Благоустрій та інфраструктура

Проект "Облаштування майданчику для збирання побутового сміття, Кожем'яки 17" спрямований на благоустрій території будинку по вул. Кожем'яки, 17. В першу чергу - обладнання майданчику для збирання побутового сміття. Також планується встановити урни для сміття та лавки . Мешканці будинку започаткували сортування сміття, але для повноцінного сортування необхідний облаштований майданчик.

Автор проєкту
Бюджет
199 996 грн
Розрахунок бюджету
Теги
благоустрій
Район
Амур-Нижньодніпровський
Адреса
вул. Кожем'яки, 17, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Відсутні

Мета проекту

Мета проекту полягає у створенні умов для безпечного зберігання побутових відходів в межах міста, до моменту їх вивезення та утилізації. Також на меті є ціль створити необхідні умови для роздільного збирання побутового сміття що дозволить не змішувати харчові відходи, макулатуру, скло, метали, полімерні матеріали тощо. Є очевидним необхідність розвитку системи поводження з відходами. У людини не має виникати проблеми - куди і як викинути сміття. На меті є створення простору в якому від недопалку до відсортованого сміття - всьому є своє місце.
Покращення побутових умов мешканців, створення привабливого та зручного у повсякденному житті дворового простору, зменшення забруднення навколишнього середовища, як наслідок - покращення якості життя мешканців будинку є метою цього проекту.

Проблема

Проблема поводження з побутовими відходами сьогодні все більше загострюється. На часі вирішення питань пов'язаних з екологічною кризою та загостренням соціальної ситуації, а в м. Дніпро майданчики для збирання побутового сміття не мають елементарних огорож. Як наслідок маємо сміття, що розноситься від вітру по подвір'ю, дощ намочує відходи від чого вони починають смердіти. Змішування побутових відходів призводить до утворення шкідливих хімічних сполук що забруднюють повітря, грунт, воду. Де які з них мають термін розкладання біля двохсот років. Маємо проблему в масштабах країни - відсутність ставлення до відходів, як до ресурсу. Поводження з побутовими відходами у місті викликає занепокоєння і потребує комплексного та системного вирішення. Впровадження цього, та подібних до нього проектів допоможе розпочати вирішення проблем міста у поводженні з побутовими відходами населення.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для розв'язання проблеми з поводженням з побутовими відходами у м. Дніпрі необхідно спиратись на низку Законів України «Про відходи», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про благоустрій населених пунктів», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення»; постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2004 N 265 “Про затвердження програми поводження з твердими побутовими відходами”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.01.2013 № 22-р “Про схвалення Концепції Загальнодержавної програми поводження з відходами на 2013-2020 роки” ,відповідно до наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.01.2006 № 2 “Про затвердження Рекомендацій щодо підготовки місцевих програм поводження з твердими побутовими відходами”. Для реалізації цього проекту необхідно зробити захищений майданчик для побутових відходів, встановити промарковані контейнери, урни та лавки у дворі будинку по вулиці Кожем'яки, 17.

Для кого цей проект?

Від реалізації цього проекту напряму покращиться ситуація для мешканців будинку № 17 по вулиці Кожем'яки. Мешканці міста Дніпро зможуть застосувати для себе позитивний приклад цього будинку. Пошириння подібних проектів дозволить суттєво зменшити негативний вплив на довкілля. Покращить якість побуту та життя мешканців цього конкретного будинку та дасть позитивний приклад для навколишніх.

Ключові показники оцінки результату проекту

Оцінювати проект необхідно розглядаючи організаційні, технологічні, технічні, ресурсозберігаючі, екологічні, санітарно-гігієнічні, фінансово-економічні, соціальні, інформаційних, освітньо – виховні аспекти, що спрямовані на розв’язання проблем у сфері поводження з побутовими відходами. Дії, спрямовані на запобігання утворенню відходів, культуру збирання, зберігання, утилізацію слід розглядати з урахуванням можливості зменшення впливу відходів на довкілля, покращення санітарного стану міста та покращення умов проживання мешканців у короткостроковій перспективі. У довгостроковій перспективі - підготовка матеріальної, інформаційної і фінансової бази для управління відходами у місті.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Не має.

Приклади (кейси схожих рішень)

https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/archive/11/show/1263

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Так.
-

План заходів з реалізації проекту

Для реалізації проекту необхідно обрати підрядника. Погодити кошторисну документацію. Погодити який саме із запропонованих майданчиків буде втілюватись в цьому конкретному випадку. Виконати підготовчі роботи. Виконати укладку бетону, плитки, встановити майданчик, урни та лавки.

Ви посадова особа

Ні.
-

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
-

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради