Сучасний комп'ютерний клас - крок до нової української школи Брав участь

Доданий
02.07.2019
Номер
35
Освіта

Проект передбачає створення новітнього освітнього простору із сучасними комп’ютерами та програмним забезпеченням для 2-го комп'ютерного класу школи. Оснащення кабінету інформатики КЗО СЗШ №26 ДМР дасть можливість учням 2-4 та 5-6 класів вивчати сучасні новітні IT-технології на уроках інформатики за вимогами Державного стандарту освіти НУШ.

Автор проєкту
Олександра
Олександра Малюта
Бюджет
189 943 грн
Розрахунок бюджету
Теги
школа
Район
Амур-Нижньодніпровський
Адреса
вул. Каруни, 129, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Співавторами проекту є педагоги навчального закладу, батьківський актив

Мета проекту

Забезпечити безпечні та комфортні умови для навчання учнів молодшої (2-4 класи) та середньої (5-6 класи) на уроках інформатики для якісного опанування IT-технологіми, створити умови для безпечногота корисного, цікавого та сучасного розвитку учасників освітнього процесу дітей.

Проблема

Обмеженість комп’ютерної бази, яку має навчальний заклад, не відповідає сучасним викликам часу та не дозволяє повною мірою надавати якісні освітні послуги у галузі інформаційних технологій. У навчальному закладі навчається всього 638 учнів. У 2-11 класах вивчають інформатику 578 дітей. У школі функціонує один комп’ютерний клас ( 8+1) 2008 року комплектації. Навантаження на один комп’ютер у єдиному комп’ютерному класі складає 72,3 . Середня наповнюваність школи - 29, що не дає можливості самостійної роботи дітям на уроці інформатики. За навчальним робочим планом закладу кількість годин інформатики у 2-11 класах на тиждень – 48. Використовуючи увесь навчальний час у єдиному кабінеті інформатики ( 7 уроків 5 днів на тиждень), у школі залишається гостра потреба у створенні другого комп’ютерного класу. Проблема до 2018 року частково вирішувалася завдяки тому, що навчальний заклад співпрацював із МНВК №1 ( який ліквідовано) , на базі якого проводилися уроки інформатики.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Створення другого компютерного класу для 2-6 класів , його сучасне облаштування та забезпечення якісного викладання інформатики відповідатиме вимогам Концепції Нової Української Школи, яка передбачає формування інформаційно-цифрової компетентності, критичне застосування інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) для створення, пошуку, обробки, обміну інформацією на роботі, в публічному просторі та приватному спілкуванні уже з 2-го класу. Виконання цих вимог Державного стандарту наразі є значною проблемою школи .

Для кого цей проект?

- учні 2-4, 5-6 класів КЗО СЗШ №26 ДМР (328 дітей);
- учні, учасники інтелектуальних, творчих та предметних конкурсів з ІТ-технологій (40-50 дітей);
- педагоги навчального закладу (42 особи);
- батьки учнів, як рівноправні учасники навчально- виховного процесу, залучені до проведення круглих столів, конференцій, нарад, батьківських зборів на базі комп’ютерного класу.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальний показник: Завдяки реалізації цього проекту зросте рівень охоплення учнів навчального закладу якісною освітою, рівень доступу до сучасних ІТ-технологій, що сприятиме творчому розвитку молодших школярів у сфері новітніх технологій.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Розики можуть бути пов'язані із зміною валютного курсу та подорожчання обладнання

Приклади (кейси схожих рішень)

https://adm.dniprorada.gov.ua/projects/archive/94/show/38

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Так.
так

План заходів з реалізації проекту

1) Підготовка навчального приміщення для встановлення обладнання
2) Закупівля обладнання
3) Монтаж обладнання
4) Встановлення відповідного програмного забезпечення
5) Запуск оновленого обладнання

Ви посадова особа

Ні.
ні

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
ні

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради