ЕкоБезпеко огородження та облаштування зон для контейнерів ТБВ. Брав участь

Доданий
19.07.2019
Номер
332
Благоустрій та інфраструктура

Проект передбачає впорядкуавання та облаштування зони збору та тимчасового зберігання побутових відходів на окраїні міста Дніпро ж.м. Чаплі за допомогою влашвування огородження та твердого покриття. Це сприятиме комфортнонму користуванню контейнерами для ТБО, стимулюватиме відповідну культуру поведінки населення, збереже екологічний стан прилеглої території, підвищить чистоту та естетику вулиць.

Автор проєкту
Бюджет
526 601 грн
Розрахунок бюджету
Теги
благоустрій
Район
Самарський
Адреса
вул. Чаплинська, 139, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

відсутні

Мета проекту

Екологічна - зменшення забруждення наволишнього середоща та житлового фонду. Соціальна - підвищення рівня тимчасового зберігання ТБВ наданих комунальних послуг. Культурна - естетичний вигляд окраїни міста. Санітарно-гігієнічна - зменшення будь-якого шкідливого впливу на безпеку і здоровя мешканців. Ефективна - збільшення продуктивності роботи комунальних служб.

Проблема

Загальною проблемою для ж.м Чаплі окраїни міста Дніпро є повна відутність облагородження майданчиків для сміттєвих контейнерів. Сміттєві контейнери, які розташовані на проїзжій частині, біля житлових будинків є незахищенними від зовнішнього впливу. Це зумолює ії хаотичне пересування по території, перешкоджаючи рух автотранспорту мешканців та транзитного, створює незручності для сусідніх дворів, пішоходів. Відсутністю огородження та твердого покриття дя контейнерів ТБО зумовлює перевертання баків та їх падіння у дренажні системи, тим самим баки псуються і забруднюються дренажі. Вплив опадів робить неможливим використання контейнерів ТБВ. У звяку з географічною неможливістю розташувати баки у відповідності до правил благоустрою, сміттєві баки розташовані біля школи, зупинок, дитячих майданчиків, дренажних систем, кладовища, що зумовлює дискомфорт жителів. Із-за відстуності твердого покриття колеса на контейнерах швидко виходять з ладу. Ускаднений збір відходів для комульних служб.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Влаштування бетонної або металево-профільної огорожі з твердим покриттям майданчиків на яких розташовані контейери для ТБВ.

Для кого цей проект?

Проект охоплює населення більше 5000 чоловік, які проживають на окраїні міста Дніпро житловий масив Чаплі. Також проект актуальний для жителів дачних кооперативів, що розташовані поряд з житловим фондом.

Ключові показники оцінки результату проекту

Покращиться санітарно-гієнічний стан мікрорайону (зменшиться кількість сміття на прилеглих території розташованих контейнерів, відсутніть розносу сміття вітром по вулицям та дворам масиву під час вітру), естетичний вигляд окраїни міста Дніпро, комфорте використання жителями послуг ТБВ, збільшиння терміну використання сміттєвих контейнерів та продуктивнять комунальних служб.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Збільшення кошторисної ціни внаслідок інфляційних процессів

Приклади (кейси схожих рішень)

благоустрій майданчиків для контейнерів ТБВ на ж.м. Західний та інші райони міста

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Ні.
-

План заходів з реалізації проекту

- Вивчення локацій розташування сміттєвих контейнерів
- Проведення торгів
- Заключення договору з переможцем
- Закупівля матеріалів, проведення роботи з встновлення та обладнання майданчиків
- Здача об'єкту

Ви посадова особа

Ні.
-

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
-

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради