Оснащення STEM- кабінету наборами LEGO Education в КЗО "СЗШ № 121" ДМР Брав участь

Доданий
01.07.2019
Номер
29
Освіта

STEM- сучасна освітня програма, яка сприяє впровадженню інноваційних методів навчання, проведенню проектної, дослідницької та експериментальної роботи з учнями на сучасному обладнанні.Набори та методичні матеріали LEGO Education дозволяють успішно реалізувати таку програму. Цей проект сприятиме формуванню компетентності учнів у технології та інженерії.

Автор проєкту
Бюджет
199 476 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, школа, інновації
Район
Індустріальний
Адреса
вул. Гулі Корольової, 14В, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

немає

Мета проекту

Головною метою проекту є розвиток креативності та збагачення творчого досвіду у дітей 1-4 класів в процесі ігрової та конструкторської діяльності з LEGO. Діти у STEM - форматі вивчатимуть предмети природничо-наукового і технічного напрямку, створюватимуть власні проекти, зможуть ефективно оволодіти важливими навичками 21 сторіччя, які підготують їх до професії майбутнього.

Проблема

Відсутність у школі достатньої матеріально-технічної бази для ефективного впровадження STEM - напряму у навчальному процесі. Недостатня кількість безоплатних гуртків робототехніки обмежує доступ дитини до нових знань та навичок.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Забезпечення школи потрібним обладнанням і навчання педагогів створить умови для розвитку зацікавленості учнів до вивчення природничо-математичних наук, технологій, проводити проектну і дослідницьку роботу з учнями. Приймати участь у робототехнічних змаганнях.

Для кого цей проект?

Учні 1 - 4 класів, 475 школярів.

Ключові показники оцінки результату проекту

Отриманні знання та вміння сформують у учнів життєві компетентності, необхідні для успішної самореалізації у навчанні та житті, сприятимуть розвитку вміння працювати у команді. Учні зможуть показати свої знання та реалізувати себе на фестивалях та змаганнях.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

1. Зміна вартості обладнання врахована при формуванні бюджету проекту у розмірі 20% від суми.

Приклади (кейси схожих рішень)

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjdptenoZPjAhUCxYsKHXd9BiQQjRx6BAgBEAU&url=%2Furl%3Fsa%3Di%26source%3Dimages%26cd%3D%26ved%3D%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fbabyactive.com.ua%252Fnews%252F547%26psig%3DAOvVaw0VKbhHa4lbuvYNHuvm5PSM%26ust%3D1562054610538646&psig=AOvVaw0VKbhHa4lbuvYNHuvm5PSM&ust=1562054610538646

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Так.
+

План заходів з реалізації проекту

1. закупівля обладнання.
2. підготовка приміщення.
3. навчання персоналу.
4. організація роботи освітнього процесу в школі.

Ви посадова особа

Ні.
-

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
-

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради