Сучасні освітні технології в музичну школу! Реалізований

Доданий
15.07.2019
Номер
151
Культура та туризм

Сучасна музична освіта потребує змін з урахуванням стрімкого розвитку технологій. Для вивчення та засвоєння матеріалу необхідно використовувати сучасний інтерактивний комплекс та сучасні освітні технології. Це дасть змогу оновити зміст та форму навчання, розкрити творчі здібності і таланти кожної дитини в Дніпровській дитячій музичній школі №6 ім. В. І. Скуратовського.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Халілова
Бюджет
199 848 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, школа, неформальна освіта
Район
Чечелівський
Адреса
вул. Робоча, 87, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Нестеренко Максим Сергійович
Іванова Наталія Ігорівна

Мета проекту

Мета проекту – зробити сучасним, креативним та цікавим процес викладання музично-теоретичних дисциплін в Дніпровській дитячій музичній школі №6 ім. В.І.Скуратовського.

Проблема

Відсутність інтерактивних дошок та інших сучасних засобів навчання в музичних школах сповільнює та ускладнює процес формування музичних компетентностей учнів. Сьогодні інтерактивне обладнання, сучасні шумові та електронні інструменти є необхідністю для пізнання будь якого предмету.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Використання інтерактивної дошки та сучасні шумових та електронних інструментів на уроках сольфеджіо та музичної літератури дозволить дітям отримувати академічну музичну освіту з задоволенням, полегшить організаційно-технічну роботу педагога, залишаючи при цьому простір для фантазії і творчого самовираження. Завдяки новітнім технологіям загострюється сприйняття, підвищується концентрація уваги, поліпшується розуміння і запам'ятовування матеріалу. Використання нових технологій на уроках музично- теоретичних дисциплін передбачає гнучке управління навчальною діяльністю учнів, а не жорстке авторитарне керування, що робить освітній процес більш успішним.

Для кого цей проект?

Користуватись результатами реалізації проекту будуть, в першу чергу, 500 учнів Дніпровської дитячої музичної школи №6 ім. В.І. Скуратовського. Окремо необхідно відзначити, що створення важливість створення сучасного музичного освітнього простору для розвитку культурного суспільства та культурного обліку нашого міста.

Ключові показники оцінки результату проекту

Музична освіта стане більш доступною для сприйняття дитиною. В Дніпровській дитячій музичній школі №6 ім. В. І. Скуратовського будуть створені комфортні умови навчання, за яких кожний учень відчуватиме свою успішність та інтелектуальну спроможність.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Не стабільність валюти, зростання вартості обладнання та інструментів.

Приклади (кейси схожих рішень)

https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/11/2144

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Так.
так

План заходів з реалізації проекту

Закупівля мультимедійного обладнання та музичних інструментів для сольфеджіо, монтаж обладнання.

Ви посадова особа

Ні.
ні

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
ні

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради