Територія здорового способу життя Реалізований

Доданий
21.07.2018
Номер
8
Спорт

Наш проект встановлення вуличного, антивандального, безпечного тренажерного обладнання надасть можливість вільно та безкоштовно займатися спортом всім хто хоче вести здоровий спосіб життя, зростати здоровими. Він сприятиме активності населення мікрорайону та встановлення тісних зв'язків між студентами та мешканцями, надихатиме їх на фізичну активність.

Автор проєкту
Бюджет
951 496 грн
Розрахунок бюджету
Теги
спортивний майданчик
Район
Шевченківський
Адреса
проспект Богдана Хмельницького, 49, Дніпро́

Опис

Співавтори

Терентьєв Олександр Миколайович

Мета проекту

Головною метою проекту є:
створення належних умов для загальнодоступних та систематичних занять спортом підлітків; популяризація здорового способу життя через встановлення сучасних вуличних тренажерів; підвищення розумової працездатності учнів за рахунок фізкультурно-оздоровчих заходів.

Проблема

В цьому районі майже відсутня спортивна інфраструктура, але поруч два дійсні учбові заклади (ВПУ№17 та коледж економіки та бізнесу Дніпровського національного університету ім.О.Гончара) та декілька житлових будинків. Щорічно тільки у ВПУ№17 навчається більше тисячі студентів, а третина з них проживає у гуртожитку поблизу (для них, на роки навчання, гуртожиток стає другою домівкою). За відсутності сучасних спортивних майданчиків поблизу ця молодь зростає кволою та байдужою до власного здоров'я. Але ж фізичні вправи добре впливають на функціонування мозку та знімають інтелектуальне напруження, зміцнюють здоров'я та зменшують рівень захворювань , чого вкрай потребують ці підлітки.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для вирішення даної проблеми пропонується встановлення сучасних вуличних антивандальних тренажерів для фізичного виховання та активного відпочинку молоді.

Для кого цей проект

Для учнів ВПУ№17, студентів коледжу економіки та бізнесу Дніпровського національного університету ім.О.Гончара, мешканців та працівників гуртожитку ВПУ№17, викладачів та працівників ВПУ№17 та усіх бажаючих мешканців прилеглих житлових будинків.

Ключові показники оцінки результату проекту

Економічні: за рахунок фізичного зміцнення зростатиме продуктивність праці учнів та викладачів; зменшення витрат для нарахування лікарняних.
Соціальні: збільшення фізичної активності молоді та виховання фізично згартованого молодого покоління.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Можливе здорожчення обладнання. Потрібно якісне, стійке, антивандальне обладнання.

Приклади (кейси схожих рішень)

Інші райони міста.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
так

План заходів з реалізації проекту

1. Закупівля вуличних тренажерів та елементів.
2. Доставка обладнання.
3. Встановлення обладнання

Інформація про співфінансування

немає

Я, не є посадовою особою

Так.
я не э посадовою особою

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради