Енергоефективні вікна інноваційному закладу Відхилений остаточно

Доданий
03.08.2018
Номер
46
Освіта

Хіміко-екологічний ліцей з моменту свого утворення (2002 р.) є інноваційним закладом освіти. Але незважаючи на видатні наукові досягнення учнів ліцею приміщення закладу не відповідають сучасним вимогам щодо енергоефективності через застарілі морально зношені вікна

Автор проєкту
Ірина
Ірина Лисиця
Бюджет
199 642 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, енергоефективність
Район
Центральний
Адреса
просп. Богдана Хмельницького (Героїв Сталінграда), 14Б, Дніпро

Опис

Співавтори

Біленька Жанна В'ячеславівна

Мета проекту

Встановлення сучасних вікон підвищить естетичний вигляд закладу з зовні, збереже тепло з середини, забезпечить можливість регулювати температуру в класних кімнатах, зменшить кількість захворювань на ГРВІ.

Проблема

Вікна, які не мінялися з 1983 року, становлять загрозу для здоров’я учнів через крайню зношеність: не відчиняються, мають погану щільність, що призводить до значних тепловтрат.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Встановлення нових енергоефективних вікон є нагальною потребою сьогодення, якій в ліцеї приділяється особлива увага. Так зі 107 вікон ліцею вже замінено 70, а 37, що залишилися, псують зовнішній вигляд будівлі. Ліцей вичерпав свої фінансові можливості щодо встановлення вікон, а потреба залишилась

Для кого цей проект

Перевагами встановлення нових вікон в першу чергу будуть користуватися учні, педагогічний колектив і гості ліцею. Крім того будівля з однаковими сучасними вікнами суттєво поліпшить естетичний вигляд мікрорайону.

Ключові показники оцінки результату проекту

Встановлення вікон дозволить збільшити температуру в класних кімнатах взимку на 5-7 градусів за Цельсієм, що забезпечить нормальні умови навчального процесу, дозволить відмовитись від додаткових електрообігрівачів, що зменшить витрати бюджетних коштів на оплату за енергоносії.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Відсутні.

Приклади (кейси схожих рішень)

Встановлення вікон в інших класних кімнатах ліцею дозволило нормалізувати температурний режим в них, відмовитись від електрообігрівачів.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Ні.
ТАК

План заходів з реалізації проекту

При позитивному рішенні цього питання ліцей візьме на себе витрати, пов’язані з облаштуванням відкосів та подальшим благоустроєм місць заміни вікон. Етапи заміни вікон: замір розмірів, демонтаж старих та монтаж нових вікон.

Інформація про співфінансування

Після встановлення вікон ліцей виконає облаштування відкосів на нових вікнах на суму 40 тис. грн.

Я, не є посадовою особою

Ні.
ТАК

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ