Спортивно-ігровий майданчик по вул. Гулі Корольової Реалізований

Доданий
25.08.2018
Номер
244
Комунальне господарство

У нас є чудове велике подвір’я, але зручного та комфортного простору для дозвілля, насамперед дітей, не маємо. Для забезпечення активного відпочинку мешканців та гостей, пропонується облаштувати комфортний та сучасний майданчик. Передбачається встановлення дитячого спортивно-ігрового комплексу, тенісного столу та спортивних тренажерів для підлітків і дорослих

Автор проєкту
Бюджет
198 830 грн
Розрахунок бюджету
Теги
спортивний майданчик, діти, двір
Район
Індустріальний
Адреса
вул. Гулі Корольової, 3, Дніпро

Опис

Співавтори

Мешканці двору

Мета проекту

Мета проекту полягає в покращенні якості життя та організації змістовного та комфортного дозвілля 225 родин - жителів будинків №№1,1а,3 по вулиці Гулі Корольової, №№19,19а по проспекту Петра Калнишевського та громадян мікрорайону.
Реалізація проекту має, також, на меті залучення мешканців різних вікових категорій до занять спортом, популяризацію здорового способу життя, забезпечення умов відпочинку мешканців.

Проблема

В мікрорайоні на сьогодні бракує спортивної інфраструктури, а саме, не достатньо спортивних майданчиків в шаговій доступності, де вільно і безкоштовно могли б займатися спортом як дорослі так і підлітки, а менші діти - активно проводити дозвілля.
Мешканцям немає куди подітися поза межами квартир, а дітлахи не знають як себе зайняти у вільний час і врешті-решт використовують криші сусідніх гаражів, як майданчики для ігор, вештаються по дорозі, піддаючи себе постійним загрозам. Крім того, для відвідування найближчого спортивно-ігрового майданчика, вони вимушені долати дорогу з вельми інтенсивних рухом, на якій відсутня розмітка для переходу, що дуже непокоїть їх батьків..

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Облаштування ігрової та спортивної зони значно полегшить життя як дітям так і їх батькам та забезпечить сучасні потреби населення щодо змісту дозвілля та відпочинку. Наповнення та осучаснення прибудинкової території комплексом безпечного, багатофункціонального спортивно-ігрового обладнання, який включає різні спортивні та ігрові споруди, які будуть доступними як дітям дошкільного віку, так і підліткам з дорослими, забезпечить необхідну інфраструктуру прибудинкової території для оздоровчої рухової активності громадян та зміцнить дружні стосунки між родинами під час сумісного дозвілля. Це вподальшому створить умови для комфортного, толерантного співіснування особистостей в суспільстві.

Для кого цей проект

Результати цього проекту є зручними і необхідними, в першу чергу, мешканцям багатоквартирних будинків по вул. Г.Корольової, 1,1а,3, пр. П.Калнишевського, 19,19а, а також гостям та іншим жителям, переважно дітям району, які щоденно бувають у нашому дворі по дорозі зі школи або Палацу культури. Користуватися майданчиком зможуть різні вікові категорії, так як він передбачається багатофункціональним.

Ключові показники оцінки результату проекту

За умови виконання цього проекту:

1. Покращиться естетичний стан прибудинкової території.
2. Підвищиться рівень безпечного дозвілля для мешканців двору.
3. Створяться умови для прогулянок дітей та дорослих на власному подвір’ї.
4. Забезпечиться безкоштовний і вільний доступ до об’єктів оздоровлення та спортивного і інтелектуального розвитку підростаючого покоління, а, також, активного довголіття людей похилого віку.
5. Відновляться комунікації між мешканцями, за рахунок створення сучасного загального простору для зустрічей та прогулянок у вільний час.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Перевезення, для встановлення придбаного обладнання майданчика, може потребувати більше коштів, у разі виготовлення на підприємстві не місцевого виробника. Але, за рахунок коригування комплектності дитячого ігрового комплексу, або його заміни на більш бюджетний варіант, ця проблема легко вирішується.

Приклади (кейси схожих рішень)

https://adm.dniprorada.gov.ua/projects/archive/93/show/1098
https://adm.dniprorada.gov.ua/projects/archive/93/show/1173

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
Так

План заходів з реалізації проекту

1. Придбання обладнання, згідно з розрахунком
2. Встановлення дитячого ігрового комплексу та спортивних тренажерів
3. Залучення мешканців до прибирання майданчику та організацію посадки квітів та дерев

Інформація про співфінансування

Відсутнє

Я, не є посадовою особою

Так.
Так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради