Тепла та затишна оселя Брав участь

Доданий
16.08.2018
Номер
186
Енергозбереження

З метою реалізації заходів з енергоефективності та енергозбереження, необхідно провести заміну старих вікон у 4-х підїздах житлового будинку росташованого за адресою : м. Дніпро, вул. Високовольтна, буд.12(ОСББ "Високовольтна 12") на енергозберігаючи вікна.

Автор проєкту
Бюджет
92 121 грн
Розрахунок бюджету
Теги
ОСББ, благоустрій, енергоефективність
Район
Соборний
Адреса
вул. Високовольтна, 12, Дніпро

Опис

Співавтори

Рубльова Ольга Вадимівна, співвласники будинку №12 по вул. Високовольтній

Мета проекту

Створення комфортного середовища для проживання мешканців багатоквартирного будинку ОСББ "Високовольтна 12", зменшення витрат на опалення, покращення естетичного вигляду будинку та підїздів, запровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження .

Проблема

Енергоефективність - один з ключьових тредів реформування українського ЖКГ. Більшість багатоквартирних будинкув на даний час, нажаль, яскраво демонструють нам як невживання заходів енергозбереження негативно впливає як на мешканців багатоповерхівок, так і на якість їх життя. 
На щастя, свого часу мешканці нашого будинку прийняли для себе рішення, взяти відповідальність за свій будинок на себе. І ми як ніхто розуміємо необхідність та перспективність запровадження заходів енергозбереження у нашому Об’єднанні. Впровадження заходів енергозбереження вирішили розпочати з заміни старих вікон у під’їздах будинку на енергозберігаючі.
Через старі, зношені та місцями розбиті, вікна у під’їздах будинку відбувається значна втрата тепла, яке зараз дуже дорого коштує. Через щілини у вікнах до будівлі потрапляють різноманітні опади, у зв’язку із чим у під’їздах майже цілий рік постійно сирі стіни та стелі, які провокують виникнення та розплодження різноманітної плісняви, що є дуже небезпечною для мешканців будинку. Естетичний вигляд будинку із старими вікнами знаходиться на незадовільному рівні.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Встановлення енергозберігаючих вікон у під’їздах будинку значно зменшать енерговтрати в цілому у будинку, забезпечать наявність та збереження тепла у під’їздах, поліпшають естетичний вигляд будинку та під’їздів.

Для кого цей проект

В першу чергу цей проект для задоволення потреб мешканців будинку. По-друге, для мешканців міста в цілому. Адже спостерігання за поступовою зміною зовнішнього вигляду багатоквартирних будинків міста, спонукає до більш бережливого ставлення до спільного майна громади та до змін на краще взагалі.

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Покращення умов проживання мешканців будинку.
2. Енергозбереження, зменшення витрат на опалення.
3. Покращення естетичного вигляду будинку.
4. Безпека мешканців будинку.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Індекс інфляції.

Приклади (кейси схожих рішень)

Житловий будинок по вулиці Високовольтній, 8 - свого часу вікна у під’їздах будинку були замінені на енергозберігаючі. В результаті будинок став більш зовні привабливим, в під’їздах в осінньо-зимовий період тепло та сухо, суттєво зменшились витрати мешканців будинку за теплову енергію.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
ТАК

План заходів з реалізації проекту

1. Виготовлення енергозберігаючих вікон та відливів; шпаклювальної суміші.
2. Демонтаж старих вікон та монтаж енергозберігаючих вікон та відливів у під’їзді 1 житлового будинку № 12 по вулиці Високовольтній. 
3.Демонтаж старих вікон та монтаж енергозберігаючих вікон та відливів у під’їзді 2 житлового будинку № 12 по вулиці Високовольтній.
3. Демонтаж старих вікон та монтаж енергозберігаючих вікон та відливів у під’їзді 3 житлового будинку № 12 по вулиці Високовольтній.
4. Демонтаж старих вікон та монтаж енергозберігаючих вікон та відливів у під’їзді 4 житлового будинку № 12 по вулиці Високовольтній.
5. Проведення ремонту відкосів вікон під’їзду 1 житлового будинку № 12 по вулиці Високовольтній.
6. Проведення ремонту відкосів вікон під’їзду 2 житлового будинку № 12 по вулиці Високовольтній.
7. Проведення ремонту відкосів вікон під’їзду 3 житлового будинку № 12 по вулиці Високовольтній.
8. Проведення ремонту відкосів вікон під’їзду 4 житлового будинку № 12 по вулиці Високовольтній.

Інформація про співфінансування

ОСББ "Високовольтна 12" - 30% від вартості проекту.

Я, не є посадовою особою

Так.
Так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент житлового господарства Дніпровської міської ради