Крок до сонця Реалізований

Доданий
10.08.2018
Номер
135
Енергозбереження

Виготовлення та встановлення апаратури освітлення сходових клітин з напругою електронавантаження 24В постійного струму та використання LED стрічок. надасть можливість заощадити до 75% електричної енергії, яка використовується на ці цілі унеможливлювати несанкціонований відбір електричної енергії мешканцями.

Автор проєкту
Леонід
Леонід Петренко
Бюджет
98 460 грн
Розрахунок бюджету
Теги
благоустрій, енергоефективність
Район
Амур-Нижньодніпровський
Адреса
просп. Слобожанський (Газети ''Правда''), 19, Дніпро

Опис

Співавтори

Ні

Мета проекту

Адаптуватися до тенденції збільшення вартості енергетичних ресурсів. За рахунок суттєвої економії коштів співвласників будинків, що витрачаються на сплату вартості спожитої електроенергії, накопичити фінансові ресурси за для переведення будинку на власну генерацію від сонячних батарей на потреби освітлення сходових клітин та інших місць загального користування. Унеможливити крадіжку електричної енергії з загально будинкових мереж освітлення.

Проблема

При спробах використовувати енергозаощаджувальні лампи на напругу 220В ми зіштовхнулися з проблемою масових їх крадіжок невстановленими особами та суттєво меншим ресурсом роботи ламп проти заявленого.
Використання антивандальних ламп на напругу 220В нівелює досягнуту економію енергії за рахунок високої вартості світильників та не виключає банальних крадіжок електроенергії з освітлювальної мережі.
Присутність на ринку достатньої кількості пропозицій щодо придбання LED стрічок напругою 24В надає можливість будувати конфігурацію освітлення згідно встановлених нормативів та використовувати енергію сонця на ці цілі без встановлення дорогих перетворювачів напруги 12/24/220Вольт на другому кроці реалізації проекту, вже без допомоги бюджету міста.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Виготовити та встановити на межі освітлення сходових клітин енергозаощаджувальні світильники на напругу 24В постійного струму, що приведе до зменшення споживання електричної енергії на 75% проти використання ламп розжарювання та відповідно суттєвої економії коштів, що надходять до бюджету ОСББ та ЖК у вигляді членських внесків на поточне утримання будинку

Для кого цей проект

Усі мешканці будинку, а це майже 790 осіб

Ключові показники оцінки результату проекту

Економія коштів співвласників, що надходять у вигляді сплати внесків на поточне утримання будинку. Суттєве (75%) зниження кількості кВт/ч електричної енергії, що використовується на освітлення. Розрахункова окупність проекту становить 2 роки. При застосуванні двох тарифних лічильників електроенергії/, спожитої на освітлення місць загального коритування, окупність проекту за для його учасників скоротиться ще на 4 місяці і становитиме 1 рік та 8 місяців.
Заощаджені таким чином кошти (140 тис. грн.) будуть використанні за для придбання необхідної кількості та монтаж сонячних батарей на спільному даху для сумісного використання на потреби.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Відсутні

Приклади (кейси схожих рішень)

У будинку №19 за адресою 49081, просп. Слобожанський, буд. 19 у 1-му під'їзді відпрацьована та постійно діє модель з обліку спожитої електроенергії. Інші приклади у місті - не відомі.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
Так

План заходів з реалізації проекту

Сповіщення співвласників про початок роботи над проектом, що був з ним узгоджений раніше.
Придбання необхідних матеріалів та комплектуючих виробів, в т.ч. корпусів світильників - 1 місяць.
Визначення підрядника на виконання робот з застосуванням системи "Prozorro" - 1 місяць.
Комплектація світильників LED стрічками розрахункової довжини та потужності. Монтаж стрічок на рефлектори світильників - 1 місяць.
Прокладка додаткового дроту ПВ1х1,5мм. кв. у інснуючи канали електромереж - 4 доби.
Встановлення та підключення перетворювачів напруги, світильників, вимикачів та сутінкових реле - 1 доба.
Пуско-налагоджувальні роботи - 1 доба.

Інформація про співфінансування

42 тис. грн. - по 21 тис. грн. від кожного будинку зам рахунок надходжень до Ремонтного фонду ОСББ та ЖК.
30% від вартості проекту - вносяться на спец рахунок у Казначействі після отримання довідки від Виконкому місцевої Ради про прийняте схвальне рішення по проекту.

Я, не є посадовою особою

Ні.
Ні

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент житлового господарства Дніпровської міської ради