Зона спорту й відпочинку "Дніпровські плавні" Відхилений остаточно

Доданий
10.08.2018
Номер
120
Благоустрій та інфраструктура

Коса на жилмасиві Червоний Камінь - улюблене місце відпочинку жителів Каменя, Покровського та Парусу. Але інфраструктура там зруйнована та доживає останні роки. Необхідно відродити це місце для культурного відпочинку та спорту.

Автор проєкту
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Теги
благоустрій
Район
Новокодацький
Адреса
Набережна Заводська вулиця, Дніпровська міська рада, Дніпро

Опис

Співавтори

Олександр Середа

Мета проекту

Допомогти дніпрянам, які прагнуть вести здоровий образ життя. Покращити інвестиційну привабливість району. Посилити роль активного відпочинку в житті дніпрян.

Проблема

Проблема коси на Червоному камені полягає в кошмарному стані інфраструктури. Через "ефект розбитих вікон" стан щороку погіршується: у плавнях викидають будівельне та звичайне сміття. "Дикі" відпочивальники через саморобні багаття та мангали можуть вчинити пожежу. Сухостій не прибирається. Дорога розбита. За мостом її нема взагалі.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Необхідно реконструювати інфраструктуру коси, насамперед - відремонтувати дорогу та зонувати їх для пішоходів, велосипедистів, автомобілістів. Прибрати будівельне сміття. Поставити контейнери та урни для побутового сміття. Поставити лавки для тих, хто гуляє. Відремонтувати занедбаний спортивний майданчик. Обладнати пляж. Створити безпечний, комфортний та доступний громадський простір.

Для кого цей проект

Для всіх жителів Дніпра, бо відпочивати на косу приїжджають з усього міста, але насамперед - для жителів Красного Камня, Покровського, Парусу, Кайдаків.

Ключові показники оцінки результату проекту

Люди, які займаються спортом - бігом, велосипедом, спортивною ходьбою, вуличним воркаутом - виграють насамперед. Ще виграють ті, хто ходить на косу гуляти -- тобто, майже всі жителі масиву. Через покращення відвідування коси виграють довколишні кафе, ресторани та магазини, які продають освіжальні напої та закуски, товари для пікніку, спортивний інвентар. Також збільшиться здобуток транспортників, які возитимуть людій на косу в сезон спочинку.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

На березі взято у оренду землю, де розташовано якісь приватні об'єкти. Зрештою, вони не перешкоджатимуть реконструкції, але їм вочевидь належить купа бетонних плит та іншого будівельного мотлоху, який треба буде прибрати.

Приклади (кейси схожих рішень)

Реконструкція міської "Зони Здоров'я" на Лівому березі Дніпра (Київ)

https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/archive/1/show/27

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
Так

План заходів з реалізації проекту

1. Складання проектної документації.
2. Проведення конкурсу на закупівлю матеріалів та робіт з виконання: ремонт та зонування дороги, встановлення урн та лавок, сміттєвих баків тощо.
3. Підписання угод з підрядниками.
4. Проведення робіт: демонтаж старого дорожного полотна, вивезення будівельного сміття, укладання нового асфальту, встановлення бордюрної плитки, ремонт спортивного майданчика.

Інформація про співфінансування

Нема

Я, не є посадовою особою

Ні.
Не є.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради