Створення медіатеки в Мирному Брав участь

Доданий
23.07.2017
Номер
279
Культура та туризм

Пропонується створити сучасний мультимедійний центр в поєднанні з книжковим фондом, створений за європейськими стандартами, доступний для усіх охочих; проект, спрямований на всебічний розвиток громадянського суспільства, громадських та молодіжних ініціатив; платформа для культурного осередку громади, місце комунікації для всіх охочих.

Автор проєкту
Владислав
Владислав Мельнічук
Бюджет
831 801 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський

Опис

Співавтори

Харківська Вікторія, Анінкова Світлана, Вірослав Цюп'як, Твердохліб Дар'я, Мороз Антон, Ткаченко Ольга

Мета проекту

Створення інтерактивного публічного простору нового покоління. В основі такого місця лежить сучасне обладнання й актуалізована база корисних медіаресурсів.
Сучасна медіатека включає грандіозне скупчення мультимедійний файлів на різній технічній апаратурі, змогу працювати як на комп'ютері, так і зі звичайними книжками, використовувати в роботі диски, великі екрани й інші інноваційні технології.

Проблема

Необхідність створення обладнаного, сучасного та модернізованого простору бібліотеки. У селищі Мирне бібліотека наразі є єдиним діючим і визнаним місцевими мешканцями центром спілкування та проведення дозвілля громади. В бібліотеці проводяться різноманітні заходи. Для більш комфортних умов та якісного проведення дозвілля пропонується облаштування центру. Якщо проблема буде вирішена, підвищиться культурний та освітній рівень мешканців Мирного і буде створено гідне місце спілкування для них.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Перетворити звичайний майданчик у громадський простір з місцями для відпочинку, розваг та прогулянок, при цьому залишаючи функцію пішохідного зв'язку між районами. Після реконструкції тут можна буде влаштовувати різноманітні вуличні фестивалі, передивлятись кіно під відкритим небом, тощо. Для реалізації проекту передбачено залучення місцевої громади.

Для кого цей проект

Всі відвідувачі майданчику знайдуть прихисток в альтанці. Відвідувачами малого літнього кінозалу будуть дошкільнята, школярі та їх батьки, молодь. Доступ до бібліотечного подвір’я буде відкрито для всіх безкоштовно без обмеження годин роботи.

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення інтересу підлітків, молоді до корисних культурних заходів, що вплине на зменшення проявів деструктивної поведінки, зменшення кількості правопорушень у мікрорайоні та підвищенню загального культурного та освітнього рівня

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Економічні обставини: підвищення цін на обладнання, затримка в проведенні процедур закупівель в системі ProZorro.

Приклади (кейси схожих рішень)

Бібліотечне подвір'я Краснопілля, а також у м. Львів.