Спортивно-технічна гоночна траса для радіокерованих моделей (клас позашляховиків) На реалізації

Доданий
22.02.2017
Номер
911
Освіта

Створення в Дніпрі сучасної гоночної траси для радіокерованих моделей (позашляховики) для проведення спортивно-технічних змагань, позашкільного навчального закладу «Міська станція юних техніків» Дніпровської міської ради.

Автор проєкту
Георгій
Георгій Гамазов
Бюджет
199 700 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центральний

Опис

Мета проекту

Створення в Дніпрі сучасної спортивно-технічної гоночної траси для радіокерованих моделей (позашляховиків) на базі комунального позашкільного навчального закладу «Міська станція юних техніків» Дніпровської міської ради.
Підвищення рівня мотивації учнів старших класів для продовження освіти в науково-технічних та інженерних сферах засобами позашкільної технічної освіти.

Проблема

Зараз у Дніпрі кількість комунальних автомодельних гуртків скоротилася до кількох одиниць. В повному обсязі – із проведенням навчальних занять, змагань, гонок та масових спортивно-технічних заходів – працює одиниці.
Тим часом, інтерес дітей і, особливо, підлітків до технічних видів спорту і до техніки взагалі завжди був великим.
Сутність спортивно-технічної творчості полягає не тільки в задоволені від володіння побудованою діючою моделлю. Дитина має ще позмагатися із своїми однолітками, однодумцями, порівняти свої досягнення з іншими та отримати оцінку своїй діяльності.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Рішення заявленої проблеми полягає в побудові на території двору комунального позашкільного навчального закладу «Міська станція юних техніків» Дніпропетровської міської ради сучасної спортивно-технічної гоночної траси для радіокерованих моделей (позашляховиків).

Для кого цей проект

В результаті реалізації даного проекту всі мешканці нашого міста, всі вікові групи та жителі всіх районів міста. Особливо це буде молодь, зацікавлена напрямом радіокерованих автомоделей (позашляховиків).
Громада міста відчуває величезну нестачу закладів та установ, що можуть забезпечити дітям та підліткам змістовне дозвілля, за умов що це буде безкоштовне, доступне за проїздом, розвиваюче та сучасне дозвілля.

План заходів з реалізації проекту

1. Оформлення правовстановлюючих документів на територію біля будівлі комунального позашкільного навчального закладу «Міська станція юних техніків» Дніпровської міської ради.
2. Розробка проекту траси.
3. Ремонт огорожі території двору Міської станції юних техніків.
4. Побудова воріт на вході до двору МіськСЮТ.
5. Розчищення двору від сміття та кущів.
6. Побудова траси.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальні: побудова траси приверне до технічної творчості увагу підліткової аудиторії, яка зараз віддає перевагу віртуальному спілкуванню в соціальних мережах, також сучасні технічні спортивно-масові змагання стануть важливим чинником зацікавлення молоді.
Іміджеві: місто Дніпро отримує унікальну спортивно-технічну, навчально-тренувальну трасу для проведення міських, обласних і Всеукраїнських заходів і змагань.


Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Серед основних ризиків реалізації проекту можна виділити певну невизначеність системи фінансування діяльності позашкільних закладів міста і їхню підпорядкованість.
Також реалізацію будь-яких освітніх проектів в позашкіллі знищує залишковий принцип виділення коштів на життєзабезпечення позашкільних навчальних закладів.

Приклади (кейси) схожих рішень

1. Стаття про літній кубок позашляхових моделей на спеціально підготовленій трасі. http://hobbyostrov.ru/information.php?pages_id=16
2. Траса для позашляхових моделей масштабу 1:10 – 1:8 з нітро- і електродвигунами. http://www.old.prorc.ru/upload/places/4/40/img_4183.jpg

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ