МІЦНИЙ ФУНДАМЕНТ, поточний ремонт вимощення будинків №104 та №106 по Донецькому шосе Брав участь

Доданий
02.03.2017
Номер
1172
Комунальне господарство

Поточний ремонт вимощення багатоквартирних будинків " 104 та №106 по Донецькому шосе, що призведе до зупинки руйнування будівель внаслідок підтоплення та зливними водами.

Автор проєкту
Андрій
Андрій Міщенко
Бюджет
114 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Мета проекту

Поліпшення конструкцій будівель, зупинка руйнування багатоквартирних будинків внаслідок підтоплення талими та зливовими стоками

Проблема

Внаслідок підтоплення талими та зливовими водами відбувається просідання будівель № 104 та №106 по шосе Донецькому, що призводить до руйнування конструктивних елементів будівель, появі чисельних тріщин, підтопленню підвалів будинків. Рівень вимощення по переметру будинків нижче ніж рівня газону та пішозідних доріжок, внаслідок чого зливові стоки руйнують фундаменти будівель.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Згідно проектних рішень, СНіП та ДБНУ по периметру будинків необхідно облаштування вище рівня землі. Вимощення фундаментів будівель виконується з використанням асфальто-бетонного покриття та бордюрних блоків, що забезпечить якісне примикання вимощення та якісну гідроізоляцію

Для кого цей проект

Проект реалізуеться для мешканців будинків №104 та №106 по шосе Донецькому

План заходів з реалізації проекту

- Демонтаж зруйнованого вимощення
- Підвищення рівня вимощення з використанням необхідних матеріалів
- Укладання гідроізолюючого шару асфальто-бетонного покриття

Ключові показники оцінки результату проекту

Економія коштів які будуть витрачатись у подальшому міською радою та ОСББ на утримання та ремонт конструктивних елементів будівель.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Погодні умови під час реалізації проекту можуть збільшити строки його реалізації або вплинути на якість виконаних робіт. Тому проект необхідно виконати літом, коли вірогідність опадів найменша.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ