Благоустрій міждворового спортивно-ігрового дитячого майданчику. Брав участь

Доданий
27.02.2017
Номер
1070
Комунальне господарство

Проект спрямований на:
1.Влаштувння пішохідних доріжок, які зараз повністю зруйновані, але необхідні для зручності мешканців навколишніх будинків(довжина двору145м, ширина 43м).
2. Облаштування безпечного ( гумового) покриття під спортивним комплексом для підлітків, висота турніків, рукоходів, перекладин містами більше двох метрів.
3.Встановлення лавочок.

Автор проєкту
Бюджет
511 245 грн
Розрахунок бюджету
Район
Індустріальний

Опис

Мета проекту

Мета проекту полягає у створенні комфортного, дружнього та безпечного середовища проживання, що має задовольняти потреби всіх верств населення. Також завдяки впровадженню проекту має підвищуватися соціальна активність громадян, поширюватися позитивний досвід, який може бути використаний іншими жителями міста.
КОШТОРИС ТУТ: https://fex.net/246089047888

Проблема

Двір облаштовувався у 1965-1967 роки, за цей час доріжки які існували - зруйновані. Двір засипаний піском, крізь який проступають залишки асфальту. Двір великий, 145м х 43м, навколо розташовано 10 багатоповерхівок. Крім того що це спортивний та ігровий майданчик, це пішохідна зона, яку щодня перетинає велика кількість людей. Відсутність доріжок унеможливлює безперешкодний рух через двір. У дворі є спортивний комплекс для підлітків, але відсутність безпечного покриття під ним непокоїть, висота окремих елементів біля двох метрів. Падіння дитини на залишки асфальту, може призвести до травми.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Для виконання пішохідних доріжок планується застосовувати покриття з дрiбнорозмiрних фiгурних елементiв мощення, вони мають ряд переваг порівняно з іншими видами дорожнього покриття: комфортність, екологічність, ремонтопридатність та естетичність. Необхідно враховувати, що двір облаштований ігровими та спортивними елементами, які можуть унеможливити прокладання доріжок за допомогою дорожньо – будівельної техніки. Навколо пісочниці, що має форму кола, та є «центром притяжіння» у дворі, планується укласти різнокольорове покриття. Під спортивним комплексом з метою травмобезпекти необхідно укласти гумове покриття. Вибір цього покриття обумовлений ще рядом переваг: тривалий термін експлуатації, також його можна класти на старі покриття, що в даному випадку зручно, бо під спортивним комплексом є залишки асфальту. Так як дворовий простір має слугувати всім мешканцям, то обов’язково мають бути передбачені лавочки для відпочинку.

Для кого цей проект

Найбільший вплив від реалізації проекту буде на мешканців прилеглих до двору будинків, які отримають можливість комфортного та безпечного користування прилеглою прибудинковою територією. Позитивний досвід від реалізації заходів проекту може бути використано іншими жителями міста для впровадження у своїх дворах.

План заходів з реалізації проекту

1.Видалення коренів дерев. 2.Розбирання залишків асфальту та бетону. 3. Установлення бетонних поребриків. 4. Улаштування основ під тротуари. 5. Улаштування покриттів з дрібнорозмірних фігурних елементів мощення. 6. Улаштування кольорової тротуарної плитки «старий город» навколо пісочниці. 7. Улаштування покриття спортивного майданчику. 8. Встановлення лавок.

Ключові показники оцінки результату проекту

При влаштуванні пішохідних доріжок підвищиться безпека пересування містом, пішоходи не будуть змушені рухатись проїжджою частиною. При влаштуванні безпечного покриття під спортивним комплексом підвищиться кількість підлітків, що займаються спортом у дворі. Такі заходи мають позитивний вплив на психологічний стан людей, спонукають до подальшого покращення рівня життя. Привчають дбайливо ставитися до елементів благоустрою у місті.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Необхідно враховувати, що двір облаштований ігровими та спортивними елементами, які можуть унеможливити використування великогабаритної будівельної техніки.

Приклади (кейси) схожих рішень

http://zaxid.net/news/showNews.do?dvorik_dlya_vsih&objectId=1397018

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ