«Експериментаріум» в бібліотеці для дітей Брав участь

Доданий
27.02.2017
Номер
1027
Культура та туризм

Включення дитини в пізнавально – творчий процес по експериментуванню сприяє найкращому розвитку її пізнавально – творчої здатності і розширенню світогляду в цілому. Успішність цього проекту – створення оптимального бібліотечного середовища для підтримки особистості дитини, розвиток її пізнавальної ініціативи.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Зоріна
Бюджет
50 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Мета проекту

Виявлення найефективніших принципів та методів активізації пізнавальної діяльності дітей засобами бібліотечних технологій, розвиток пізнавальних навиків, активного мислення, інтелектуальних і творчих здібностей, включення в світ творчості.

Проблема

«Експериментаріум» допоможе виховати у дітей інтерес до процесу пізнання, культури розумової праці, стимулювати бажання брати участь у процесі спільної дослідницької творчої діяльності. Навчить дітей працювати в команді, зберігаючи при цьому індивідуальність кожного. Розширить знання дітей про навколишній світ за допомогою науково – пізнавальної літератури.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Створення розвиваючого середовища бібліотеки з метою розкриття потенціальних творчих можливостей дітей. Організація творчо - пошукової діяльності читачів, індивідуальних практичних занять з врахуванням особистісних можливостей кожного. Застосування елементів інтерактивних технологій, творчих завдань на заняттях по експериментуванню.

Для кого цей проект

Діти середнього та старшого шкільного віку.

План заходів з реалізації проекту

1. Матеріали для дослідів ( підбір та закупка )
2. Інформаційне забезпечення (спеціальна література )
3. Фотоапарат ( для висвітлення на сайті та блозі )
4. Реалізація проекту

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Збільшення рівня залучення дітей до бібліотеки.
2. Розширення знань дитини про навколишній світ.