"Кіберятко" - нові комп'ютери школярам На реалізації

Доданий
16.06.2020
Номер
521
Школа

Недостатня кількість та застарілість на 50% обладнаних класів інформатики у СЗШ №54 додатково збільшує проблему отримання якісної освіти учнями школи. Половину шкільної програми з інформатики дітям школи приходиться опановувати тільки по зошиту і підручнику, але, як відомо, саме практичні завдання за комп’ютером більш результативні і краще запам’ятовуються учнями.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Суреєва
Бюджет
199 242 грн
Розрахунок бюджету
Теги
школа, інновації, енергоефективність
Район
Новокодацький
Адреса
пров. Парусний, 3, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Існуючі освітні програми в рамках отримання середньої освіти відстають від сучасності майже на десяток років. Недостатня кількість та застарілість на 50% обладнаних класів інформатики у СЗШ №54 додатково збільшує проблему отримання якісної освіти учнями школи. Половину шкільної програми з інформатики дітям школи приходиться опановувати тільки по зошиту і підручнику, але, як відомо, саме практичні завдання за комп’ютером більш результативні і краще запам’ятовуються учнями.
А це значить, що у найближчому майбутньому все більше і більше випускників не зможуть самостійно та кваліфіковано впоратися з сучасним обладнанням, використовувати сучасні технології і, як наслідок, повноцінно розвиватися та конкурувати у подальшому житті.
Реалізація проєкту дасть можливість суттєво покращити навчальний процес, а використання обладнання в позакласний час надасть можливість школярам, викладачам і бажаючим отримати додаткові знання та навчитися спілкуванню з комп’ютером «на ти».

Мета проєкту

Розвиток безпечного цифрового майбутнього України починається з якісної та повноцінної освіти наших дітей.
Реалізація проєкту допоможе вирішити нагальну проблему учбового закладу у відсутності необхідної кількості обладнаних класів інформатики, а також, в рамках реалізації проекту буде вирішене питання позакласного розвитку школярів у напрямку отримання сучасних знань у сфері інформаційних технологій та дасть можливість проведення різноманітних заходів (із залученням провідних фахівців у галузі інформаційних технологій).

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Придбати необхідний мінімум базового обладнання та створити на базі СЗШ №54 ще один клас, обладнаний сучасними комп’ютерами, залучити до співпраці батьківську громаду школи, громаду району та міста. Створити передумови для співпраці з державними та міжнародними організаціями, установами та фондами.
Додатково вирішити питання перевантаження існуючих класів інформатики та забезпечити повноцінну освіту учнів в рамках державної програми освіти.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Використовувати обладнання для навчання та приймати участь у заходах зможуть учні школи, педагогічний колектив, батьківська громада,а в рамках заходів - мешканці району, міста, країни.

Ключові показники оцінки результату

Підвищення зацікавленості учнів школи та як результат - суттєве збільшення рівня знань у сфері інформаційних технологій.
Отримання знань та навичок поза межами шкільної програми.
Покращення рівня знань викладачів школи.
Перемоги на конкурсах, олімпіадах, тощо...
Проведення вебінарів та конференцій.
Онлайн-спілкування та навчання з провідними фахівцями IT галузі.

Ризики у реалізації

Знецінення гривні та як наслідок неможливість придбати обладнання Великий час від подачі заявки та відсутність можливості відкоригувати список обладнання на етапі його придбання (практично за рік може пройти суттєве осучаснення обладнання) Зміна у політиці та вартості ліцензій від виробників програмного забезпечення.

Інформація про співфінансування

відсутня

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви посадова особа?

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

Співавтори

Галь Євген

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради