АРТ-простір на Воскресенській Брав участь

Доданий
15.06.2020
Номер
324
Культура

Центральна бібліотека у середмісті Дніпра є загальновизнаним простором для проведення заходів культурологічного, мистецького та громадського спрямування. Це єдиний у місті загальнодоступний заклад культури. Реалізація проєкту дозволить бібліотеці організовувати великі літературно-мистецькі проєкти на облаштованому АРТ-просторі та транслювати їх онлайн.

Автор проєкту
Софія
Софія Москаленко
Бюджет
999 051 грн
Розрахунок бюджету
Теги
інновації, молодь, культура, творчість
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Воскресенська (Леніна), 23, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Гострою проблемою міста є відсутність достатньої кількості загальнодоступних, упорядкованих місць для спілкування громади. Вільне, безкоштовне відвідування заходів АРТ-простору на Воскресенській зробить доступним якісне, культурне дозвілля для всіх дніпрян та гостей міста, а дніпровські митці отримають можливість представити свої роботи широкому колу глядачів. Але бібліотечний АРТ-простір повинен бути естетично привабливим та забезпеченим сучасними технічними засобами.

Мета проєкту

Громада міста отримає сучасний, технічно облаштований АРТ-простір на базі Центральної міської бібліотеки, де художники-початківці та вже досвідчені митці могли б презентувати свої творчі роботи, проводити майстер-класи, арт-салони (перегляди та обговорення фільмів), мистецькі зустрічі, краєзнавчий відеоарт, реалізувати мистецькі ініціативи з усіх напрямків. Крім того, відвідувачі АРТ-простору матимуть змогу використовувати багате зібрання книг Центральної бібліотеки, зокрема літератури з мистецтва.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Створення на базі Дніпровської Центральної міської бібліотеки технічно облаштованого АРТ-простору для проведення творчих зустрічей з митцями та презентації їхніх робіт. Пропонується: ремонт залу (шпаклювання та фарбування стін), монтаж кріплень для встановлення картинної галереї, придбання та встановлення нових технічних відео та аудіо засобів (інформаційних дисплеїв, проектора, мікрофонів, акустичної системи, ноутбуку), придбання презентаційних мольбертів.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

АРТ-простір покликаний допомагати як починаючим митцям, так і всім зацікавленим у мистецтві. Користуватися АРТ-простором безкоштовно, без обмежень, зможуть всі верстви населення міста та його гості. Вирішення цієї проблеми актуальне для громадських організацій, молодіжних об’єднань, творчих осередків, клубів за інтересами, об’єднань національних меншин, тимчасово переміщених осіб та учасників ОСС. Трансляція відеозаписів мистецьких заходів буде доступною для всіх інтернет користувачів.

Ключові показники оцінки результату

Соціальним результатом реалізації проекту стане популяризація та розвиток мистецтва, знайомство з роботами початківців та вже досвідчених митців Дніпра, вихованців художніх шкіл та студій живопису міста; збільшення відвідування населенням культурних заходів та підвищення загальнокультурного та освітнього рівня дніпрян.

Ризики у реалізації

Економічні обставини: підвищення цін на обладнання, затримка в проведенні процедур закупівель в системі ProZorro.

Інформація про співфінансування

Немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви посадова особа?

Ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

Співавтори

Манько Ольга Миколаївна

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради