Нове обличчя музичної школи Брав участь

Доданий
16.07.2019
Номер
181
Культура та туризм

Сучасна музична освіта потребує змін з урахуванням стрімкого розвитку технологій. Для вивчення та засвоєння матеріалу необхідно використовувати сучасний інтерактивні комплекси, сучасні музичні інструменти та сучасне музичне обладнання. Це дасть змогу оновити зміст та форму навчання, розкрити творчі здібності і таланти кожної дитини в дніпровській дитячій музичній школі №6 ім. В.І.Скуратовського.

Автор проєкту
Поліна
Поліна Чумак
Бюджет
999 864 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, школа, неформальна освіта
Район
Чечелівський
Адреса
вул. Робоча, 87, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Нестеренко Максим Сергійович
Іванова Наталія Ігорівна

Мета проекту

Головною метою проекту є створення умов для всебічного розвитку та естетичного виховання дітей в Дніпровській дитячій музичній школі №6 ім. В. І. Скуратовського шляхом зміцнення матеріально-технічної бази, збільшення кількості естетичних послуг, їх якості та доступності. Створення творчого середовища, яке сприятиме розвитку можливостей дітей, задоволенню їх інтелектуальних, емоційних й соціальних потреб.

Проблема

На практиці існує незримий конфлікт між тим, що школа пропонує, та тим, що від неї очікують споживачі мистецько-освітніх послуг. Однією з головних проблем дитячої музичної школи є необхідність оновлення музичних інструментів та придбання мультимедійних засобів навчання. Для успішних занять музикою, формування художнього смаку і естетичного виховання необхідні сучасні, добре настроєні музичні інструменти. Ті, які є в наявності в школі, відпрацювали свій експлуатаційний ресурс, багато з них малопридатні для занять, не підлягають настройці та ремонту. Недостатня кількість обладнання для відтворення відео та аудіозаписів обмежує викладачів сольфеджіо і музичної літератури у роботі, позбавляє учнів можливості слухати музику у якісному записі, активно приймати участь різних видах та формах музичній діяльності.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Проект спрямований на створення інноваційних умов для всебічного розвитку дітей та здобуття учнями позашкільної початкової естетичної освіти шляхом модернізації існуючих і запровадження нових сучасних технологій і обладнань в навчальний процес Дніпровської дитячої музичної школи №6 ім. В.І.Скуратовського. Школу необхідно забезпечити новими музичними інструментами, аудіо, відео, комп’ютерною мультимедійною технікою. В останній час талановиті діти, батьки яких не в змозі придбати дорогі музичні інструменти, вимушені залишати заняття.

Для кого цей проект?

Очікуваними результатами реалізації проекту є створення якісної системи надання послуг для змістовного дозвілля дітей та здобуття учнями позашкільної початкової спеціалізованої освіти, розширення їх кількості, забезпечення доступності до них всіх громадян міста, які зацікавлені в цих послугах. Користуватись результатами реалізації проекту будуть, в першу чергу, учні Дніпровської дитячої музичної школи №6 ім. В. І. Скуратовського.

Ключові показники оцінки результату проекту

Покращення якості навчання надасть можливість зробити заняття з фаху, сольфеджіо та музичної літератури більш сучасними, залучення до музикування якомога більшої кількості дітей різних верств населення.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Не стабільність валюти, зростання вартості музичних інструментів та обладнання.

Приклади (кейси схожих рішень)

https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/archive/10/show/700
https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/archive/10/show/220
https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/11/2144

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Так.
так

План заходів з реалізації проекту

- популяризація проекту у пресі та соцмережах.
- придбання музичних інструментів;
- придбання та монтаж обладнання.

Ви посадова особа

Ні.
ні

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
ні

Файли

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради